Introduksjon

Facebook
Twitter
LinkedIn

Første gang jeg for alvor begynte å se på det som i dag kalles «Smart Hus» var for ca 10 år siden.  Den gang viste det seg at dette var et arbeid for spesielt interesserte – og ikke minst, de som ikke hadde noe annet å gjøre på fritiden.  Det var ekstremt teknisk og man måtte ha både programmerings- og teknisk bakgrunn for å komme noen vei.

Dette var ikke noe for «oss vanlige mennesker» (selv om jeg har kunnskap i programmering) – det ville kort og godt ta alt for mye tid til at det var verd det.  Hele konseptet ble lagt på hylla, men jeg bestemte meg for å følge med i utviklingen – jeg var overbevist om at det på et eller annet tidspunkt i relativt nær fremtid ville være tilstrekkelig modent til at «alle oss andre» kunne ha glede av det.

Jeg innså at tiden var kommet for ca 2 år siden!

Det var bare å sette i gang med å lese meg opp, kjøpe meg inn noen forskjellige produkter og teste ut om det var «så lett» som de skrev det var.

Det var det selvsagt ikke!

Å få motstandere til å se nytten og ha gleden av SmartHus har jeg også svært god erfaring med da hun jeg er gift med er allergisk mot endringer og små duppeditter…  Nå ser hun nytten av robot-støvsugeren og de smarte led-lysene osv og må innrømme at «ja, det var jo smart allikevel».  Det er da jeg smiler både innvendig og utvendig!

Men, det var tilstrekkelig enkelt til at jeg med min IT-kunnskap kunne kommunisere med «nerdene» og omsette det til løsninger som jeg kunne bruke hjemme og på hytta.

Og, her er jeg litt ved kjernen av problemet…
De siste 35 årene har jeg drevet en konsulentvirksomhet innenfor finansverden og der en vesentlig del av mine suksessfaktorer var evnen til å få forretningsfolkene og IT-folkene til å snakke sammen og ikke minst forstå hverandre.

Dette er en kompetanse og erfaring jeg har tenkt å utnytte så godt jeg kan også i min blogg.  Det å beskrive SmartHus og det Smarte Liv ennå mer forenklet enn teknikerne bak løsningene gjør og samtidig på en måte som gjør at du ser nytten og gleden av et SmartHus er min utfordring og som jeg gleder meg til.  Om jeg lykkes blir det du som avgjør…

Hvordan er det med deg?

Har du noen gang vurdert SmartHus og tenkt at det er for komplisert?
Eller kanskje at SmartHus det er for nerder og spesialister …
Og at det er ikke for meg som har passert 40 eller kanskje 60 og som ikke er teknisk i det hele tatt…, men, jeg skulle gjerne hatt det fordi det ser nettopp Smart ut …

Eller kanskje ikke du tror du kan ha noen nytte av det – at det bare er et leketøy …

Kanskje du har sett TV-reklamen fra en av våre store matkjeder og har i hvert fall ikke tenkt å være den i nabolaget som står på utsiden og ikke kommer inn etter en tur hos tannlegen…

Kanskje du i stedet har sett reklamen fra et av våre store selskap innenfor telefoni som viser en eldre dames glede og nytte av SmartHus.

Med SmartHus kan du oppnå å være han eller henne som kommer fra tannlegen og ikke kommer inn, men du kan også være den som har fått løsninger som er til stor glede i hverdagen og gjør livet både sikrere og enklere. Det har verdi kort og godt. Det er min utfordring å hjelpe deg (og meg) til å få SmartHuset til å bli den gleden og sikkerheten vi alle har behov for.

Det er veldig mange myter om SmartHus og de fleste av de er nettopp det – en myte som jeg kan dementere umiddelbart.  På samme måte som mange andre myter – de er myter inntil man setter seg inn i temaet.

Så neste innlegg har tittelen «Hvorfor SmartHus» i det hele tatt?«

Originally posted 2020-06-21 10:11:56.

More to explorer

Teaser

«SmartHus.blog» har tatt seg som mål å bli kanalen for «hvermannsen» når det gjelder å få på plass smarte hus på enkel og grei måte – og ikke minst med gode veiledninger og beskrivelser.

Gadgets

Tester kategorien Gadgets Originally posted 2020-03-02 17:13:09. morten@vonhafenbradl.com Skrevet 3 bøker om motorsykkel turisme i Norge – totalt 90.000 km på norske